محدودیت سنی جراحی لگن

محدودیت سنی جراحی لگن

محدودیت سنی جراحی لگن

جراحی تعویض مفصل یکی از روش های درمانی برای آرتروز شدید است. تعویض مفصل لگن و زانو از شایع ترین جراحی هایی است که در افراد بین 55 و 80 سال انجام می گیرد. مدت هاست که تصور رایجی وجود دارد که افراد بالای 80 سال به عنوان مسن تلقی می شوند و این افراد به دلیل سن و سال شان با پیچیدگی هایی در بیهوشی و انجام جراحی بر روی استخوان های شکننده به دلیل پوکی استخوان روبرو هستند. بنابراین سوالی که مطرح می شود این است که چه سنی برای جراحی تعویض مفصل لگن مناسب است؟ آیا این جراحی محدودیت سنی دارد؟ چه افرادی نمی توانند این جراحی را انجام دهند؟

این یک قانون برای تمامی جراحی هاست که هیچ محدودیت سنی برای هیچ جراحی وجود ندارد. مواردی که برای جراحی محدودیت ایجاد می کند در اصل شرایط فیزیکی و سلامت کلی بیمار است. به همین دلیل افراد جوان تر کاندیداهای مناسب تری برای این جراحی هستند. ولی افراد مسن لازم است که برخی آزمایشات و معاینات را انجام دهند و سپس در صورتی که شرایط مناسب بود می توانند این جراحی را انجام دهند.

محدودیت سنی جراحی لگن
محدودیت سنی جراحی لگن

سه مورد کلیدی در جراحی لگن

– وضعیت سلامت فعلی بیمار اولین مهم در تصمیم گیری برای انجام جراحی است. معاینه فیزیکی، آزمایش خون، آزمایشات تصویربرداری و … همگی می توانند بیماری های مزمن و حاد را تشخیص دهند.

– قدرت فیزیکی بیمار هم باید برای این جراحی مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که فرد توانایی لازم برای پروسه بازتوانی بعد از جراحی لگن را دارد. زیرا بعد از جراحی لگن لازم است که از واکر و دیگر وسایل کمکی برای راه رفتن استفاده شود و به طور کامل در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنند.

– عملکرد شناختی فرد هم برای این جراحی مورد بررسی قرار می گیرد تا ظرفیت بیمار برای این جراحی و پیشگیری از آسیب رسیدن به فرد یا پروتز سنجیده شود.

دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تعویض مفصل با بهره گیری از تکنیک های نوینی به درمان انواع بیماری های و جراحی های ارتوپدی می پردازند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 09216682454 – 09390942494 تماس بگیرید یا اینستاگرام را دنبال کنید.

فاکتورهای موثر در جراحی لگن

با اینکه سن محدودیتی برای جراحی تعویض مفصل لگن ایجاد نمی کند، دیگر فاکتورها مانند فاکتورهای مرتبط با سن می توانند بر انجام دادن یا ندادن این جراحی تاثیر بگذارند. در ادامه به برخی از این فاکتورها اشاره می کنیم:

– پوکی استخوان شدید ( که احتمال شکستن استخوان بعد از جراحی یا در طول جراحی را بالا می برد )
– عفونت ( که باید تا رفع کامل عفونت صبر شود و سپس برای جراحی اقدام شود )
– چاقی بیش از حد
– مصرف الکل ، بیماری های روحی روانی، اعتیاد و …

منبع : https://www.verywellhealth.com/am-i-too-old-for-joint-replacement-2549532

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *