دکتر کاوه قرنی زاده / بیماری های ارتوپدی / پای پرانتزی یا ژنو وروم
۳ دقیقه
پای پرانتزی

پای پرانتزی یا ژنو وروم

آنچه می خوانید...

پای پرانتزی

انحراف زانو یا خمیدگی زانو در برخی کودکان دیده می شود. معمولاً انحراف زانو به شکل پای پرانتزی یا ژنو وروم بروز می کند. به این صورت هنگام نشستن، ایستادن، راه رفتن و … به نظر می آید که زانوها از هم فاصله دارند. پای پرانتزی در سال اول زندگی نوزاد شایع است. پاها به طور طبیعی از ناحیه زانو به سمت بیرون خم شده اند و با رشد کودک بین ۲ تا ۴ سالگی اکثرا این عارضه برطرف می گردد. ولی در برخی موارد پای پرانتزی به خودی خود بهبود نمی یابد و افراد برای درمان اقدام می کنند.

پای پرانتزی
پای پرانتزی

علت پای پرانتزی

گاهاً پای پرانتزی به دلیل اختلالاتی در رشد صفحه بالایی زانو، عفونت یا برخی بیماری های استخوانی مانند کمبود ویتامین D ( ریکتز) ایجاد می شود. پزشک با بررسی استخوان و انجام برخی آزمایشات می تواند علت اصلی پای پرانتزی را تشخیص دهد. برای درمان پای پرانتزی در ابتدا لازم است تا علت پای پرانتزی تشخیص داده شود. پس از آن با توجه به علت ایجاد مشکل، می توان گزینه درمانی مناسب را انتخاب نمود.

تشخیص پای پرانتزی

پزشک سوالاتی را در زمینه سلامت و رشد کودک می نماید و پاهای کودک را بررسی می کند. در موارد زیر نیاز است تا تصویربرداری ایکس ری صورت گیرد :

– پای پرانتزی حاد
– طول دو پا یا انحراف زانو متفاوت و غیر قرینه باشد
– کودک نسبت به سن جثه کوچکی داشته باشد
– کودک بعد از دو تا سه سالگی بهبود نیابد
با انجام ایکس ری می توان نیاز به درمان را سنجید.

دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تعویض مفصل با بهره گیری از تکنیک های نوینی به درمان انواع بیماری های ارتوپدی و جراحی تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو می پردازند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 09216682454 – 09390942494 تماس بگیرید یا اینستاگرام را دنبال کنید.

درمان پای پرانتزی

به طور کلی در ابتدا پای پرانتزی را مورد بررسی قرار می دهند و طی بازه های زمانی مختلف زانو بررسی می شود. گچ گرفتن برای درمان پای پرانتزی تاثیری ندارند. در صورتی که پای پرانتزی فیزیولوژیک باشد یعنی مشکل خاصی وجود نداشته باشد با گذشت زمان ( تا دو تا سه سالگی) کودک بهبود می یابد.

شلوار کودک را در بیاورید و در حالی که کودک در حالت ایستاده قرار دارد و پاها در کنار هم هستند در جلوی یک دیوار سفید یک عکس از کودک بگیرید. چندین ماه بعد عکس دیگری بگیرید و با عکس قبلی مقایسه کنید. در صورتی که بهبودی مشاهده کردید بدین معناست که پاها در حال تقویت هستند و این عارضه رو به بهبود است. حتی در صورتی که در سنین بزرگسالی نشانه ای از زانوی پرانتزی خفیف مشاهده شود فرد می تواند فعالیت های مختلفی مانند ورزش کردن و … را انجام دهد و مشکلی وجود ندارد. در حقیقت می تواند یک زندگی طبیعی داشته باشد.

در صورتی که بعد از سه سالگی این مورد بهبود نیابد احتمالاً نیاز است تا از گزینه های درمانی کمک گرفت. از جمله روش های درمانی شایع برای پای پرانتزی می توان به استفاده از بریس وجراحی اشاره کرد.

نتیجه گیری

پای پرانتزی جزو انحرافات زانو است و در بسیاری از کودکان دیده می شود. بهترین اقدام مراجعه به موقع به پزشک و بررسی وضعیت بیماری در بازه های زمانی مشخص است. در نهایت در صورتی که نیاز به جراحی باشد نیازی به نگرانی نیست زیرا علم در زمینه ارتوپدی پیشرفت زیادی داشته است.
منبع : https://www.luriechildrens.org/en/specialties-conditions/bowed-legs-genu-varum/

مطالب مرتبط با این مقاله:

در رفتگی زانو

درد جلوی زانو مشکل شایع این روزها

آرتروز زانو

دکتر کاوه قرنی زاده

دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و دارای فلوشیپ های مختلف جراحی زانو و لگن از جمله جراحی مفصل ران از سویس و رتبه اول بورد تخصصی ارتوپدی کشور هستند. ایشان استادیار دانشگاه، دانشیار جراحی ارتوپدی، تیم مفصل ران و لگن، بخش جراحی ارتوپدی، بیمارستان توان بخشی شفا، دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. همچنین عضو انجمن جراحی ارتوپدی ایران می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *