جوش نخوردگی گردن استخوان ران
شکستگی گردن استخوان ران از نظر درمانی میتواند ۳۰-۵۰ درصد عارضه دار شود که مهمترین آنها عوارضی مانند جوش نخوردن و سیاه شدن سراستخوان ران می باشد . در افراد مسن درمان با انجام تعویض مفصل انجام می شود و عوارضی که اشاره کردیم در آنها مشاهده نمی شود. اما در افراد جوان پیدایش هر کدام از عوارض باعث تاثیرات منفی فراوانی در روش زندگی و شغل او می شود .
موارد زیادی از شکستگی های گردن ران با جوش نخوردگی همراه می شوند . حدود یک تا دو سوم موارد بعد از عمل ابتدایی ممکن است دچار جوش نخوردگی شوند . یکی از موفق ترین روش ها برای این مورد ، انجام جراحی مجدد با تکنیک ولگوس استئوتومی است که می تواند نتایج خوبی را در پی داشته باشد.
عمل جوش نخوردگی شکستگی ران
عکسی که در ذیل مشاهده می کنید بیمار آقای 42 ساله ای است که طی تصادف دچار شکستگی ران و خرد شدگی شدید شده است و در شهرستان طی عمل جراحی قرار می گیرد بعد از یک سال به دکتر قرنی زاده مراجعه می کند .
این بیمار بعد از اولین جراحی به دلیل شکسته شدن پلاتین تحت عمل مجدد قرار می گیرد . متاسفانه برای بار دوم هم پلاتین میشکند .
در عمل سوم پلاتین بزرگتری استفاده می شود و این بار از یک قطعه استخوان آلو گرافت( از استخوان ران انسان دیگری) استفاده میشود . متاسفانه بعد از 5 ماه به دلیل جوش نخوردن استخوان پیوند شده مجددا پلاتین می شکند .
بنابراین بعد از گذشت یک سال و سه بار عمل ناموفق به دکتر قرنی زاده متخصص ارتوپدی مراجعه کردند و در عمل آخر همانطور که در تصویر مشاهده می شود با توجه به شدت نقص استخوانی که وجود دارد حدود 7 سانتیمتر استخوان رانی که وجود نداشت ( به دلیل شکستگی های پلاتین این قسمت از استخوان از بین رفته بود ) تصمیم گرفته شد علاوه بر این که از دو پلاتین جهت استحکام بیشتر استفاده شود ، همچنین استخوان نازک نی یا فیبولا بیمار به اندازه 13 سانتیمتر گرفته شد و جهت پرکردن نقص بین دو استخوان استفاده شد که در رادیوگرافی دیده می شود .
این جراحی باعث شد یک ساختار بسیار محکم به اضافه استخوان طبیعی بیمار مورد استفاده قرار گیرد که بیشترین شانس را برای بهبود و رشد مجدد استخوان ها فراهم کند .
مطالب مرتبط با این مقاله :