درمان کوتاهی پا
احساس کوتاهی پا یا لنگش به معنی راه رفتن غیرعادی و یا ره رفتن با الگوی خاص است . علل مختلفی باعث ایجاد آن می شوند که در ادامه به طور مفصل به آن می پردازیم .
علت کوتاهی پا
دلایلی از جمله موارد ذیل باعث لنگش یا احساس کوتاهی پا در هنگام راه رفتن می شود :
- احساس درد
دلیل اصلی لنگش در مفصل لگن که به آرتروز دچار شده ، درد است . در این موارد ، فرد تلاش می کند فشار کمتری را بر روی پای مبتلا وارد کند و همچنین زمان کمتری از راه رفتن را بر روی پای دردناک سپری کند . در نتیجه قدم های کوچک ترو سریع تری را با پای دردناک خود برمی دارد . همزمان که حرکت شما کم می شود ، دامنه حرکتی مفصل لگن کم می شود . ممکن است پا به سمت داخل و یا خارج بچرخد و در همان حالت باقی بماند .
- کج شکلی یا کوتاهی اندام تحتانی
- برخی از بیماری های عصبی مانند ضعف عضلات اندام
- کوتاهی اندام مبتلا ، هم به دلیل چسبندگی عضلات خم کننده لگن و هم به دلیل کولاپس سطوح مفصلی ممکن است اتفاق بیافتد . بنابراین علل لنگش و برهم خوردن الگوی راه رفتن چند عاملی است . صدمات اعصاب محیطی و یا فلج اطفال هم ممکن است سبب ضعف در اندام تحتانی و در نتیجه لنگش شود.
درمان کوتاهی پا
بیماران دارای مفصل لگن آسیب دیده ، الگوی خاصی از راه رفتن را دارند که در آن ، هنگام قدم برداشتن ، تنه خود را به سمت پای مبتلا خم می کنند و به جلو می روند . استفاده از یک عصا ممکن است تا حدودی این حالت را اصلاح کند و راه رفتن بیمار را بهتر کند .
محدودیت در کارهای روزمره
مفصل لگنی که دچار آرتروز می شود ، به خشکی مفصل دچار می شود . با بروز این نشانه ، بیمار نمی تواند برخی از کارهای گذشته را انجام دهد . حتی اگر دردی در مفصل احساس نکند ، علائم خشکی مفصلی ممکن است بر زندگی او تاثیر بگذارد . در ابتدا ممکن است برای خم شدن و برداشتن اشیاء مشکل داشته باشید و برای رسیدن به زمین ، کمر خود را خم کرده و بر روی زانوهایتان بنشینید. ممکن است به سختی از ماشین پیاده یا سوار آن شوید . کوتاه کردن ناخن انگشتان پا ، پوشیدن جوراب و یا بستن بند کفش ممکن است برایتان دشوار باشد . با بروز چنین مشکلاتی معمولا بیماران ، مفصل لگن خود را در یک حالت غیرعادی قرار می دهند تا بتوانند کارهای گفته شده را انجام دهند . ولی با گذشت زمان ، فرد حتی با تغییر حالت در پای آسیب دیده هم ، قادر به انجام کارهایش نخواهد بود .
ابزارهای کمکی
وسایل کمکی مانند گیره و یا پاشنه کش در این مرحله می تواند مورد استفاده قرار گیرد . با گذشت زمان ممکن است حتی قادر به لباس پوشیدن هم نباشد .
مطالب مرتبط با این مقاله :
انواع شکستگی اطراف مفصل ران و لگن
یک پاسخ
سلام وقتتون بخیر
پسرم تو سن دو سالگی استخوان ران پا چپش شکست و دو ماه کامل تو گچ اسپایکا بود
الان حدود ۶ سالشه پای چپش که شکسته بوده از پای راستش کوتاهتره حدود ۷ الی ۸ میلیمتر
چکار کنیم؟ راهکارش چیه ممنون میشم راهنمایی کنید