شانه درد

شانه درد

آنچه می خوانید...

شانه درد

علل مختلف شانه درد چیست ؟ آیا درد شانه به نشانه دررفتگی شانه می باشد؟  درد شانه می تواند حرکت آزادانه شانه را مختل کرده و درد شدیدی را موجب شود. مفصل شانه یک مفصل گوی و کاسه ای می باشد و دارای سه استخوان اصلی می باشد : استخوان بلند بازو، استخوان ترقوه و استخوان کتف. این استخوان ها با لایه ای از غضروف پوشیده شده اند.
مفصل شانه یکی از پر تحرک ترین مفاصل در بدن می باشد. این مفصل به جلو رفتن و عقب رفتن شانه کمک می کند. همچنین به بازوها اجاره می دهد تا حرکتی چرخشی داشته و از بدن فاصله گرفته و بالا بروند. مفصل شانه توسط چهار تاندون حمایت می شود. تاندون ها در واقع ماهیچه را به استخوان متصل می کنند. در صورتی که تاندون اطراف این مفصل آسیب دیده باشد، بلند کردن بازو کار دشوار و دردناکی می باشد.
مفصل شانه با انجام برخی حرکات ورزشی به صورت غیر اصولی یا برخی حرکات تکراری آسیب می بیند. برخی بیماری های خاص می توانند موجب شانه درد شوند. از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های مرتبط به کبد، قلب و صفرا اشاره کرد.

شانه درد
شانه درد

با افزایش سن احتمال بیماری های مرتبط با شانه افزایش می یابد. این مورد مخصوصاً بعد از 60 سالگی شیوع بیشتری دارد. در حقیقت دلیل این موضوع به خاطر از بین رفتن غضروف ها می باشد. در بیشتر مواقع می توان شانه درد را در منزل درمان کرد. با این حال ممکن است در برخی موارد فیزیوتراپی، دارودرمانی و یا جراحی مورد نیاز باشد.

علل شانه درد

عوامل مختلفی می توانند به شانه درد منجر شوند و آسیب های شانه به وجود آیند. یکی از متداول ترین دلایل شانه درد تاندینیت می باشد. در این بیماری تاندون ها متورم و ملتهب می شوند. شانه درد به دلایل دیگری مانند آسیب به شانه و یا آسیب به دیگر نقاط بدن مانند گردن می باشد. در صورتی که شانه درد در اثر آسیب به دیگر اندام های بدن ایجاد شود، با حرکت دادن شانه ، درد شدید تر نمی شود. از دیگر دلایل شانه درد می توان به آرتریت، آسیب به غضروف و … اشاره کرد.

تشخیص علت شانه درد

پزشک در اغلب مواقع با بررسی پرونده پزشکی فرد و انجام معاینات فیزیکی می تواند علت اصلی شانه درد را تشخیص دهد.

محدوده حرکتی شانه و تورم و حساسیت شانه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم آزمایشاتی مانند ایکس ری و ام آی آر انجام می گیرد. دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تعویض مفصل با بهره گیری از تکنیک های نوینی به درمان انواع بیماری های ارتوپدی و جراحی تعویض مفصل لگن و زانو می پردازند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 09216682454 – 09390942494 تماس بگیرید یا اینستاگرام را دنبال کنید.

 

شانه درد و سکته قلبی

در صورتی که شانه درد به طور ناگهانی اتفاق بیفتد و هیچ گونه آسیبی به شانه وارد نشده باشد، فوراً به پزشک مراجعه داشته باشید. این شانه درد می تواند نشانه ای از سکته قلبی باشد. دیگر نشانه های سکته قلبی شامل اختلال در تنفس، تنگی قفسه سینه، سرگیجه، عرق کردن بیش از حد و گردن درد و درد در قسمت فک اشاره کرد. در صورت مشاهده این علائم سریعاً باید با اورژانس تماس گرفته شود.

درمان شانه درد

گزینه ی درمانی برای شانه درد بستگی به علت شانه درد و شدت آن دارد. برخی گزینه های درمانی شامل فیزیوتراپی یا جراحی تعویض مفصل شانه می باشد. همچنین احتمال دارد که برای بیمار داروهای ضد التهابی تجویز شود. این داروها هم به صورت خوراکی و هم به صورت تزریقی وجود دارند.

منبع : https://www.healthline.com/symptom/shoulder-pain

دکتر کاوه قرنی زاده

دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و دارای فلوشیپ های مختلف جراحی زانو و لگن از جمله جراحی مفصل ران از سویس و رتبه اول بورد تخصصی ارتوپدی کشور هستند. ایشان استادیار دانشگاه، دانشیار جراحی ارتوپدی، تیم مفصل ران و لگن، بخش جراحی ارتوپدی، بیمارستان توان بخشی شفا، دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. همچنین عضو انجمن جراحی ارتوپدی ایران می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *