عکس-دررفتگی-لگن-نوزاد

آیا درمان دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان با جراحی است؟

در رفتگی مادرزادی لگن به شرایطی گفته می شود که کودک با لگن بی ثباتی به دنیا می آید. این بیماری به دلیل شکل غیر طبیعی مفصل لگن در مراحل اولیه رشد جنین به وجود می آید. نام دیگری که برای این بیماری در نظر می گیرند دیسپلازی مفصل لگن است، که در این وضعیت بی ثباتی مفصل لگن با رشد کودک وخیم تر می شود.

مفصل لگن که به صورت گوی و کاسه ای است می تواند در برخی موارد در برود. در این وضعیت قسمت گوی شکل مفصل از قسمت کاسه ای بیرون می زند. مفصل لگن گاهی اوقات کاملاً در می رود.

 

علت در رفتگی مادرزادی لگن در نوزادان

علت در رفتگی مادرزادی لگن در بسیاری از موارد ناشناخته است. از جمله عوامل در رفتگی مادرزادی لگن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  پایین بودن سطح مایع آمنیوتک در رحم مادر
  •  وضعیت بریچ
  •  سابقه فامیلی
  • زایمان اول

دررفتگی مادرزادی لگن در دختران شایع تر است تا پسران. ولی هر نوزادی می تواند به این عارضه مبتلا شود. بنابراین پزشک نوزادان را در فواصل زمانی مشخص معاینه می کند.

عکس-دررفتگی-لگن-نوزاد
عکس-دررفتگی-لگن-نوزاد

علائم دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان

شاید هیچ علائمی برای بیماری در رفتگی مادرزادی لگن وجود نداشته باشد ولی در برخی موارد علائم زیر برای این بیماری دیده می شود:

  •  پاها به سمت بیرونی چرخیده می شوند و یا طول یکسانی ندارند.
  •  محدودیت حرکتی برای لگن وجود دارد.
  •  زمانی که پاها کشیده می شوند، طول پاها و باسن یکسان نیست.
  •  تاخیر در رشد پاها که این عارضه بر نشستن، چهار دست و پا رفتن و راه رفتن تاثیر می گذارد.
دکتر کاوه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تعویض مفصل با بهره گیری از تکنیک های نوینی به درمان انواع بیماری های و جراحی های ارتوپدی می پردازند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 09216682454 – 09390942494 تماس بگیرید یا اینستاگرام را دنبال کنید.

تشخیص در رفتگی مادرزادی لگن در نوزادان

متداول ترین آزمایشی که برای تشخیص در رفتگی مادرزادی لگن مورد استفاده قرار می گیرد معاینه فیزیکی است. همچنین صدا دادن مفصل هنگام حرکت کردن می تواند نشانه ای از دررفتگی باشد. این موارد برای نوزادان زیر سه ماه انجام می گیرد. در نوزادان بزرگ تر و کودکان از روش های تشخیصی دیگری استفاده می شود. برای مثال لنگیدن کودک و تغییر طول پاها می تواند همگی نشان دهنده دررفتگی مادرزادی لگن باشد. آزمایشات سونوگرافی و پرتو ایکس هم برای تشخیص این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان

درمان دررفتگی لگن بستگی به سن کودک و میزان دررفتگی دارد. برای مثال برای درمان دررفتگی مادرزادی لگن در کودکان زیر شش ماه می توان از روش پاولیک هارنس استفاده کرد. این وسیله قسمت گوی شکل مفصل لگن را به سمت قسمت کاسه ای مانند فشار داده و در جای اصلی تثبیت می کند. در برخی موارد هم برای درمان دررفتگی مادرزادی از جراحی استفاده می شود.

جراحی درفتگی مادرزادی لگن در کودکان می تواند به صورت بسته یا باز انجام گیرد. در کل انتخاب روش درمانی مناسب بستگی به شدت بیماری و سن بیمار دارد و پزشک با بررسی تمامی موارد بهترین گزینه درمانی را انتخاب می کند.

منبع : https://www.healthline.com/health/developmental-dysplasia-of-the-hip#treatment

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *