درمان غیر جراحی آرتروز
بیماری آرتروز می تواند به معنای واقعی فرد را از زندگی اش بیندازد و درد ناشی از این بیماری امان بیمار را ببرد. درد و سفتی مفصل از یک سو و تصمیم گیری برای نوع روش درمانی از سوی دیگر می تواند مشکل ساز شود. روش های درمانی بسیاری برای درمان آرتروز وجود دارد. از روش های جراحی گرفته تا روش های غیر جراحی همگی مزایا و معایب خود را دارند. در این مقاله قصد داریم به توضیحات مفصلی درباره روش های غیر جراحی برای درمان آرتروز و یا کنترل درد ناشی از آرتروز بپردازیم.
ورزش کردن و بازتوانی برای درمان آرتروز
بهتر است از ورزش هایی که فشار کمتری به مفصل وارد می کنند استفاده شود. برای مثال راه رفتن و شنا کردن به جای دویدن و ورزش های هوازی می تواند برای افراد مبتلا به آرتروز مناسب تر باشد.
داروهای مسکن برای آرتروز
داروهای خوراکی و موضعی ضد التهابی و غیر استروئیدی یا همان NSAID ها در اغلب موارد برای رهایی از درد ناشی از آرتروز برای بیمار تجویز می شود.
کاهش وزن برای بهبود درد ناشی از آرتروز
در صورتی که اضافه وزن دارید و یا شاخص توده بدنی شما بیشتر از 25 است، احتمالاً با کاهش 5 درصد از وزن خود می توانید شاهد بهبود چشمگیر درد ناشی از آرتروز شوید. همچنین با رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن می توان وزن مناسب را حفظ کرد.
درمان آرتروز یا تزریق prp
محققان در حال تحقیق و بررسی این هستند که PRP منجر به درمان چه بیماری هایی می شود. برخی تحقیقات نشان از این دارد که این روش تاثیر بالایی در کاهش درد ناشی از آرتروز دارد.
PRP در برخی موارد برای درمان آسیب به تاندون ها ( تاندون آشیل، اپی کوندیلیت و …) انجام می گیرد. در برخی تحقیقات هم نتایجی مبنی بر تاثیر مثبت روش PRP در بهبود درد ناشی از آرتروز زانو دیده شده است.
روش های مختلفی برای کاهش درد ناشی از آرتروز وجود دارد که از جمله این روش ها می توان به تزریق ژل هیالورونیک اسید هم اشاره کرد. طی یک مطالعه روش های مختلف درمانی را با هم مقایسه کردیم و به این نتیجه رسیدیم که روش تزریق PRP تاثیر محدود اما موثری در بهبود درد داشته است. همچنین بعد از یک سال تزریق، بهبود چشمگیری در درد ناشی از آرتروز دیده شده است.
ارتوکین تراپی
ارتوکین تراپی نوعی روش درمانی است که با تزریق به مفصل انجام می گیرد و مکانیسم دفاعی بدن را بالا برده و التهابات و درد را کاهش داده و تحت کنترل در می آورد. به این ترتیب عملکرد مفاصل را بهبود می بخشد. پروسه این روش به گونه است که خون از بیمار گرفته می شود و آماده سازی می گردد. پس از آن پروتئین های ضد التهابی و فاکتورهای رشد ( سرم خون ) به مفاصل یا تاندون ها و بافت های نرم اطراف تزریق می گردد. به این ترتیب درد کاهش یافته و به روند طبیعی ترمیم سرعت بخشیده می شود.
منبع :https://www.verywellhealth.com/treatment-of-knee-osteoarthritis-recommendations-2552047