آرتروز-دست

آرتروز دست

آرتروز دست

مچ دست و دست، جزء مفاصلی هستند که با همکاری هم حرکت و کار می کنند. آرتروز دست باعث می شود که فرد در انجام فعالیت های روزانه خود با مشکل رور به رو شود. در صورت عدم درمان، استخوان ها، شکل طبیعی خود را از دست می دهند، و درد و محدودیت های حرکتی نمایان می شود.

آرتروز-دست
آرتروز-دست

علائم  آرتروز دست

– درد، یکی ازشایع ترین علائم آرتروز دست است، و بیشتر زمانی اتفاق می افتد که فرد سعی در بلند کردن و یا گرفتن جسمی را دارد. در موارد شدید، فرد از شدت درد، از خواب بیدار می شود.
کار با دست، موجب تشدید درد، و استراحت موجب تسکین درد می شود. کارهایی مانند باز کردن در قوطی که بسیار ساده به نظر می رسد، با وجود درد ناشی از آرتروز دست، سخت و محدود خواهند شد. جهت پیشگیری از آرتروز دست، روش استفاده از دستان خود را تغییر دهید.
– تورم. اگر فشاری که به دست و مچ دست وارد می شود، بیشتر از توان تحمل دست باشد، مفصل متورم خواهد شد.
– احساس گرمی. به دلیل واکنش های التهابی بدن، مفصلی که دچار آرتروز می شود، کمی گرم تر به نظر می رسد.

تشخیص آرتروز دست

متخصص ارتوپد ، با معاینه دست و یا عکس برداری با اشعه ایکس و یا MRI، به تشخیص قطعی آرتروز دست می پردازد. گاهی اسکن استخوان، به تشخیص آرتروز دست در مراحل اولیه کمک می کند.

درمان آرتروز دست

درمان سریع و به موقع آرتروز دست، بسیار مهم است. اقدامات درمانی عبارتند از:
– درمان غیر جراحی
بسته به میزان پیشرفت آرتروز، میزان درگیری مفاصل، سن و میزان فعالیت بیمار، درمان دارویی، استفاده از مچ بند و یا تزریق تجویز می شود.
درمان دارویی. مصرف دارو از شدت علائم کم می کند، اما کمکی به بهبود آسیب نخواهد کرد. یکی از رایج ترین داروهای تجویزی، داروهای ضد التهابی، مانند ایبوبروفن و استامینوفن هستند که مانع از تولید مواد شیمیایی می شوند که در بروز درد و تورم نقش دارند.
تزریق. تزریق های استروئیدی که به باعث تسکین علائم می شوند، و اثر بخشی چند هفته ای تا چند ماهه دارند. اما به دلیل عوارض جانبی که دارند، از جمله، نازک شدن پوست، ضعیف شدن تاندون ها، رباط ها و هم چنین عفونت، بایستی در دوزهای محدود تزریق شوند.
مچ بند. مچ بند از عضله آسیب دیده حین فعالیت و کار با دست محافظت می کند. استفاده طولانی مدت از مچ بند می تواند باعث خشک شدن ماهیچه های دست شود.
– درمان جراحی
در صورت عدم بهبودی با روش های گفته شده، جراحی انجام می شود. هدف از جراحی و تعویض مفصل ، بهبود درد و توان حرکتی فرد می باشد. در این جراحی از موادی استفاده می شود که توان تحمل مشابه با دست را دارند.
بعد از جراحی، فرد بایستی مراقب حرکات دست خود باشد تا روند بهبودی تسریع پیدا کند. دوران نقاهت جراحی به عواملی از جمله میزان سختی جراحی و همچنین شرایط بیمار بستگی دارد. فیزیوتراپی، به بازگشت عملکرد دست ها به حالت اولیه کمک می کند.

برخی از خدمات دکتر قرنی زاده متخصص ارتوپدی خوب در تهران:

در رفتگی لگن در بزرگسالان

در رفتگی مادرزادی لگن

شکستگی لگن

سیاه شدن سر استخوان ران

با تشکر، مدیریت سایت دکتر قرنی زاده، متخصص ارتوپدی

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *