دیسپلازی مفصل ران
دیسپلازی مفصل ران، اختلال مربوط به مفاصل را شامل می شود. در این اختلال، سوکت ران به طور کامل بخش گوی شکل استخوان ران بالا را پوشش نمی دهد.
ساختار استخوانی مفصل ران (استابولوم و سر فمورال) با غلافی نرم و با دوام که غضروف مفصلی نام دارد، پوشیده می شود. این غلاف نقش ضربه گیر دارد و به حرکات آسان استخوان ها، کمک می کند. اطراف لبه سوکت ران، حلقه ای ازغضروف به نام استابولوم وجود دارد که باعث استحکام و حفظ فشار مایع در مفصل می شود، و فشار و وزن به سر استخوان فمورال وارد می شود. تمام مفصل ران با کپسول ران محصور می شود. سطح داخلی این کپسول با بافت نرمی به نام غشاء زلالی پوشیده می شود. این غشاء، مایع لیزی را جهت حرکات نرم مفصل تولید می کند.
علائم و نشانه های دیسپلازی مفصل ران
به دلیل پوشش دهی مناسب سر استخوان فمورال، وزن متحمل شده توسط ران به سطح کمی وارد می شود و موجب ایجاد سنگینی در لبه سوکت ران می شود. به مرور زمان، این سنگینی و فشارمنجر به انحطاط غضروف و در نهایت آرتریت می شود. برخی از علائم رایج دیسپلازی مفصل ران عبارت است از:
- درد کشاله ران و یا یک سمت ران
- بروز حساسیت به هنگام انجام برخی از فعالیت ها
- تشدید درد هنگام نشستن، راه رفتن و یا دویدن
- لنگیدن
- دشوار شدن انجام فعالیت های شدید
تشخیص دیسپلازی مفصل ران
جهت تشخیص دیسپلازی مفصل ران، بررسی سوابق پزشکی و معاینات فیزیکی توسط متخصص ارتوپدی بسیار مهم است. MRI و CT Scan به تشخیص این اختلال کمک می کنند.
این اختلال در تمامی سنین دیده می شود. بسیاری از علائم دیسپلازی در دوران کودکی قابل درمان هستند.
درمان دیسپلازی مفصل ران
بعد از تشخیص بیماری توسط متخصص ارتوپدی، درمان اختلال آغاز می شود. در اغلب موارد، دیسپلازی با جراحی درمان می شود. در صورت عدم درمان، فرد دچار آرتریت خواهد شد و تا زمانی که فرد تحت جراحی قرار نگیرد، پیشرفت علائم ادامه دارد.
درجه و میزان این اختلال در هر فرد متفاوت است. در کل، در صورت تشخیص دیسپلازی مفصل ران در مراحل اولیه، اقدامات درمانی از جمله جراحی صورت می گیرد. در صورت امکان تشخیص در مراحل بعدی و یا زمانی که فرد به استئوآرتریت (انحطاط مفصل) مبتلا شده باشد، دیگر جراحی مفید نخواهد بود و تعویض مفصل ران، به عنوان درمان، در نظر گرفته می شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که ادامه دار شدن این اختلال می تواند منجر به تشدید علائم و محدود شدن فعالیت های فرد شود. به همین خاطر، تشخیص زود هنگام این بیماری بسیار مهم است.
Source: https://clohisyhipsurgeon.com
برخی از خدمات دکتر قرنی زاده:
با تشکر، مدیریت سایت دکتر قرنی زاده، متخصص ارتوپدی