ویتامین ها و مکمل های بعد از جراحی زانو
بعد از جراحی های ارتوپدی پیشنهاد می شود که از مکمل ها و ویتامین های مناسبی استفاده شود تا روند ترمیم سرعت بخشیده شود و فرد زودتر به انجام فعالیت های روزمره خود باز گردد. این ویتامین ها می توانند به صورت طبیعی و در میوه و سبزیجات مصرف شود و می توانند به صورت مکمل مصرف گردند. در صورتی که سن و سال فردی که این جراحی را انجام می دهد بالا باشد احتمالاً نیاز بیشتری به این مکمل ها است. در ادامه مقاله با ما باشید تا تمام جوانب این مطلب را مورد بررسی قرار دهیم و نکته مبهمی باقی نماند.
همان طور که می دانید ویتامین ها و مینرال ها برای سلامت مفاصل فواید بسیاری دارند. ولی در زیر به برخی از این ویتامین ها که نقش اساسی در سلامت مفاصل و سلامتی بیمار و بالا بردن موفقیت جراحی زانو دارند، اشاره می کنیم:
– از ویتامین k بپرهیزید.
– ویتامین c و زینک
– ویتامین d
– ویتامین e
– آهن
– مکمل های گیاهی
– مکمل های غیر گیاهی
بعد از جراحی تعویض مفصل زانو، رسیدگی به سلامت زانو ها اهمیت بسیار بالایی دارد. بهترین انتخاب می تواند این باشد که از غذاهای کامل و سرشار از ویتامین ها استفاده شود. به این ترتیب تمامی مواد مغذی به بدن می رسد. در صورتی که ویتامین های لازم در رژیم غذایی نباشد، می توان از مکمل ها استفاده نمود. ویتامین ها و مکمل ها می توانند نقش مثبتی در کمک به ترمیم زخم ها ایفا کنند.
درباره مزایا و معایب مکمل ها می توانید با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت نیاز برای شما تجویز شود. در برخی موارد شاید نیازی به استفاده از مکمل نباشد و فرد اشتباهاً از مکمل های نادرستی استفاده کند. در برخی موارد هم نیاز مبرمی به استفاده از مکمل هست که در صورتی که استفاده نشود، روند ترمیم با کندی پیش می رود.
از ویتامین k بعد از جراحی زانو خودداری کنید!
سریعاً بعد از جراحی زانو و در صورتی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین استفاده می شود، بهتر است که از غذاهایی که ویتامین k زیادی دارند پرهیز شود. از این غذاها با نام غذاهای لختگی خون یاد می شود. این غذاها شامل موارد زیر هستند:
– بروکلی
– گل کلم
– کلم بروکسل
– جگر
– لوبیای سبز
– عدس
– لوبیای سویا
– سبزی کیل
– کلم
– پیاز
سیستم ایمنی خود را با ویتامین های c و زینک تقویت کنید
پزشک جراح معمولاً برای بیمار از مکمل های ویتامین c و زینک تجویز می کند. این دو ماده غذایی سیستم ایمنی افراد را به میزان زیادی بهبود می بخشد. به این ترتیب از ویروس ها و عفونت های زیادی پیشگیری می شود. زیرا سیستم ایمنی قوی بسیاری از ویروس ها را از بین می رود.
بهبود سلامت استخوان ها با ویتامین D
ویتامین دی نقش مهمی در سلامت استخوان ها ایفا می کند. زیرا تراکم استخوانی را بهبود می بخشد و به جذب کلسیم کمک می کند. شما می توانید ویتامین دی را به یکی از سه راه زیر مصرف کنید:
– مصرف غذاهایی مانند ماهی، قارچ و محصولات لبنی
– دریافت 5 تا 30 دقیقه نور آفتاب در طول روز و در ساعاتی که نور آفتاب شدید است ( ساعات 10 تا 16 )
– مصرف مکمل های ویتامین دی
کمک کردن به زخم ها با ویتامین ای
بسیاری از منابع تاکید دارند که روغن ویتامین ای می تواند به ترمیم زخم ها و کاهش اسکار ناشی از بخیه ها کمک شایانی کند. برخی پزشکان بر این عقیده اند که می توان روغن ویتامین ای را بر روی زخم های بسته سه بار در روز استفاده کرد. البته این اقدام بعد از کشیدن بخیه ها انجام شود. با این حال شواهد کمی برای این ادعا ها وجود دارد. در مورد تاثیر استفاده از ویتامین ای می توانید سوالات لازم را از پزشک خود بپرسید. برخی تحقیقات نشان داده است که ویتامین ای می تواند ظاهر اسکار ها را وخیم تر کند. در هر صورت با صلاحدید پزشک خود این مکمل را مصرف کنید.
مکمل آهن
احتمال دارد که پزشک برای بیمار بعد از جراحی مکمل آهن تجویز کند. به این ترتیب خونی که در طول جراحی بیمار از دست داده است مقداری جبران می شود. این مکمل را برای حدوداً 4 هفته استفاده کنید. آهن به مکانیسم لخته شدن خون کمک می کند و از کم خونی پیشگیری می کند.
مکمل های گیاهی
برخی مکمل های گیاهی برای بعد از جراحی زانو پیشنهاد می شود. چای سبز و چای رز شیپ خواص آنتی اکسیدانی دارند که می تواند ترمیم زخم ها را بهبود بخشد. البته تمامی این موارد تاثیرات جزئی دارند و در صورتی که پزشک صلاح ببیند و به بیمار مراقبت های لازم را گوشزد کند، می تواند به بهود کبودی، تورم و کوفتگی ناحیه کمک شایانی کند. بسیاری از ویتامین ها و مواردی که گفته شد به بهبود تورم و کبودی بعد از جراحی کمک می کنند و به این ترتیب از بروز عفونت در ناحیه پیشگیری می کنند.
مکمل های غیر گیاهی
بسیاری از مکمل های غیر گیاهی به روند ترمیم کمک می کنند و از عفونت پیشگیری کرده و بافت های جدید و سالمی می سازند. این مکمل ها به شرح زیر هستند:
– کوآنزیم کیو تن
– اسید های چرب ضروری
– ال لسین
– ال کیستین
– آمینو اسید های آزاد
– گلوتامین
– ام اس ام
– پیسنوژنول
هر کدام از این مکمل ها به نوعی به روند ترمیم کمک می کنند. شاید نیاز به استفاده از چند مورد از این مکمل ها باشد. شاید هم تنها مصرف یک مورد کافی باشد.
مشورت با پزشک
به خاطر داشته باشید که سازمان غذا و داروی آمریکا برای مکمل ها و مخصوصاً مکمل های گیاهی، قوانین مربوط به داروها را ندارد. بنابراین به صرف اینکه مکملی دارای تائیدیه از اف دی ای می باشد به معنای ایمن بودن آن نیست و لازم است که برای مصرف آن ها حتماً با پزشک مشورت شود. پزشک بهترین و مناسب ترین مکمل ها را برای بیمار تجویز می کند.
منبع : https://www.healthline.com/health/total-knee-replacement-vitamins-supplements#avoid-vitamin-k
2 پاسخ
آقای دکتر ۶ ماه پیش عمل باز تخلیه کیست مینیسک داشتم ولی هنوزم جای عمل درد داره چیکار کنم من 😫😫
با سلام
توصیه می کنم برای معاینه و بررسی مدارک پزشکی حضوری به مطب مراجعه کنید.