بیماری دکرون چیست

بیماری دکرون چیست

بیماری دکرون یک بیماری بسیار دردناک است که بر روی مچ دست شما تاثیر می گذارد. بیماری دکرون در پی تورم 2 تاندونی که در نزدیکی شست هستند رخ می دهد. این تورم باعث التهاب تاندون ها شده و در نتیجه باعث فشار بر روی اعصاب نزدیک شست می شود. بیماری دکرون درد شدید و در نهایت بی حسی را به همراه دارد. در صورت مشاهده علائم زیر هر چه سریعتر به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. در طول سالیان و با استفاده زاید از مچ دست ها و چرخاندن و حرکت دادن مداروم آن در مواردی مشاهده میشود که تاندون های اطراف مچ متورم شده و باعث ایجاد درد در این ناحیه میشوند. در طول این مقاله به علائم و درمان بیماری دکرون می پردازیم.

علائم بیماری دکرون

یکی از علائم اصلی دکرون، درد و حساسیت شدید به لمس است، با گذشت زمان درد ناشی از دکرون افزایش می یابد. ممکن است درد در ناحیه مچ و انگشت شست شما به آرامی رشد کند و یا ممکن است به طور ناگهانی شاهد درد در مچ دست خود باشید. هنگامی که از دست خود کار بکشید ممکن اسن درد در این نواحی شدت یاید.

بیماری دکرون چیست
بیماری دکرون چیست

سایر علائم دکرون

  • تورم در نزدیکی پایه شست
  • احساس رطوبت در پشت انگشت شست
  • احساس تکان خوردن تاندون دست در هنگام حرکت دادن شست
  • علل بیماری دکرون

شایع ترین علت دکرون دردهای مزمن مربوط به مچ دست است، انجام حرکات تکراری روزانه موجب تحریک و درد می شود. برداشتن بارهای سنگین و آسیب مستقیم به مچ دست باعث بروز بیماری دکرون می شود. همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد در اثر استفاده و چرخش بیش از حد و مکرر مچ ها باعث بروز دکرون می شود. به علاوه آسیب مستقیم به مچ دست و تاندون ها و یا آرتریت های التهابی می تواند به دکرون منجر شود. برای مطالعه در مورد روش های درمان شکستگی لگن این مقاله را بخوانید.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به دکرون هستند؟

  • درصد ابتلای زنان به دکرون مچ دست بیشتر از مردان است.
  • افرادی که سنشان بالاتر از 40 سال است.
  • در افرادی که در انجام حرکات روزانه یا شغل خود بیشتر از مچ دستشان برای انجام  کارها استفاده می کنند.
  • در زنان باردار تغییرات هورمونی می تواند باعث  بروز دکرون مچ دست شود.
  • افرادی که مبتلا به آرتریت هستید.

نحوه تشخیص دکرون مچ دست

بعد از احساس درد و مراجعه شما به متخصص ارتوپدی ممکن است که پزشک شما یک آزمایش ساده را انجام دهد. متخصص ارتوپدی از شما می خواهد که اول انگشت شست خود را خم کنید به طوری که در کف دستتان قرار گیرد. سپس بقیه انگشتان خود را بر روی انگشت شست خود  باید مشت کنید، بعد از فشار دادن اگر دچار احساس درد شدید و حساسیت در انگشت شست خود داشته باشید به احتمال زیاد دچار دکرون مچ دست هستید.

پیشگیری از دکرون مچ دست

اولین و مهم ترین عمل برای پیشگیری از دکرون مچ دست اجتناب کردن از حرکات تکراری روزانه است. در صورت نیاز و با تجویز متخصص ارتوپدی باید از مچ بندهای مخصوص استفاده کنید. سعی کنید از مچ دست خود به هیچ عنوان کار نکشید و در صورت نیاز به جا به جایی یک وسیله و یا انجام کاری از اطرافیان خود کمک بگیرید.

تشخیص و درمان دکرون

این مشکل معمولا نیاز به انجام آزمایشات تشخیصی ندارد و با معاینه توسط پزشک نیز به سادگی مشخص میشود. برخی فعالیت ها و به طور کلی تر فعالیت هایی که نیاز به فشار و نیروی مچ دارد، باعث تشدید علائم این بیماری می شود. بعد از احساس درد و فشار در این قسمت از ورزش هایی که باعث فشار مچ می شود مانند ورزش های دارای راکت و گلف و … خودداردی کنید. در خصوص جراحی تعویض مفصل زانو بخوانید.

برای درمان این بیماری اولین راه استراحت و عدم کارکردن با مچ دست است. اگر نتوانید به طور کامل از فعالیت های روزانه خود صرف نظر کنید، می توانید تنها با استراحت دادن به دست خود در درمان این مشکل کمک کننده باشید. در این دوران معمولا پزشک استفاده از آتل شست را توصیه کند . این آتل انگشت شست را در راستای ساعد ثابت نگه میدارد و به مرور باعث بهبودی می شود.

اگر استراحت و آتل موثر نباشد گام بعدی استفاده از دارو هاست. در این مرحله دارو های مختلفی بنا به درد و پیشرفت آن تجویز میشود . این دارو ها به منظور کاهش تورم و التهاب به وجود آمده در ناحیه تاندون ها و کاهش درد مچ دست تجویز می شوند. ایپوپروفن و اسپرین تا تزریق کورتون از داروهای تجویز شده برای دکرون میباشد. البته این موارد فقط درد را به صورت موقت کنترل می کند و درمان کامل آن نیست.

تزریق پی آرپی نیز یکی دیگر از روش های درمان دکرون است. این روش موثر تر از موراد قبلی بوده و مزایای بیشتری دارد. تزریق پی آر پی به معنای تزریق پلاسمای غلی از پلاکت است. برای آشنایی بیشتر با روش درمانی پی آر پی توصیه میکنم مقاله مرتبط آن یعنی کاربرد های PRP را بخوانید. اگر پی آرپی نیز موثر نباشد کاردرمانی و حرکات درمانی اصلاحی مچ توصیه می شود. در این حالت متخصص ارتوپد شما را به یک کاردرمان ارجاع می دهد.

اگر هیچ یک از روش های درمانی موثر نباشد. در نهایت پزشک جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. در روش جراحی سندروم دکرون جراح تلاش می کند تا کانال عبور تاندون ها را وسیع تر کند تا فشار از روی تاندون های مچ برداشته شود. این جراحیمعمولا سرپایی انجام می شود و پس از آن نیازی به بستری شدن در بیمارستان نمی باشد. به طور معمول جراحی با کمک بی حسی انجام شده اما در مواردی ممکن است از بیهوشی استفاده شود.

در انتها میتوانید سوالات خود را در خصوص سندروم دکرون و درد مچ دست از دکتر کاه قرنی زاده متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تعویض مفصل در بخش نظرات بپرسید.

مطالب مرتبط
5 Responses
  1. با سلام
    ابتدا بی حرکتی دست درگیر با شست بند همراه با داروهای ضدالتهابی و کاهش دهنده ی درد نظیر إن سیدها.
    مرحله ی دوم تزریق کورتیکو استروئیدهایی مانند تریامسینونول یا پلاسما.
    مرحله آخر جراحی.

  2. سلام
    با مراجعه به دکتر روماتولوژی در مورد عارضه درد شست دست و انجام آزمایش های خون و مصرف دارو ها که فایده ایی نداشت به دکتر ارتوپد مراجعه کردم و تشخیص دکرو دیزدیز داد و مچم و ساعدم را گچ گرفت و بایستی تا یکماه در گچ باشد که ۱۵روز از آن گذشته و علی رغم اینکه ۱۵روز گذشته درد دارد
    باید چه کار کنم با سپاس و تشکر از وقتی که صرف می کنید

  3. سلام خسته نباشید با اطلافات ی که در انترنت خواندم و پیش دکتر متخصص و ارتوپد در ایران رفتم درد مربوص به تاندونای مج دستم است همان ازمایش رااول انگشت شست خود را خم کنید به طوری که در کف دستتان قرار گیرد. سپس بقیه انگشتان خود را بر روی انگشت شست خود گرفتم درد شدیشدی گرفت الان خواندم کخ دکرون نام این بیماری است.تزریق انجام دادم و دکتر گفت حالا باید مج بند که انگشت شست تا کاملا تا بند دوم شست و تا بالای مچم را گرفته یکماه نیو است که داخل این مچ بند است تا کی داخل این مچ بند باید باشد ارایشگر هستم میتوانم با مچ بند کار ارایشگری کنم راهنماییم کنید متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *